IPRED- lagen

Att det har blivit en stor debatt om IPRED- lagen är ett faktum. Jag förstår de som blir upprörda, men jag kan inte sätta mig in i deras situation. Om det finns tillgång till gratis musik eller dylikt laddar man hellre ner det än att betala tio kronor för bara en låt. Det gynnar kanske inte artisterna att man laddar ner deras musik gratis men det finns inget man kan göra åt.
Ungdomar tycker helt enkelt att det är för dyrt att köpa skivor. Men det är nog inte själva fildelningen i sig som upprör mest utan det är sättet som man tänker lösa problemet på. Skivbolagen och artisterna har givetvis rätt att få betalt för det stora arbete som de faktiskt lägger ner för att vi ska betala för att lyssna på deras musik.

Jag laddar själv inte ner varken musik eller filmer, det är onödigt tycker jag dessutom skulle det ge mig dåligt samvete. Jag råkar vara en av de få som föredrar att betala för en skiva. Det är inte bara negativt att många laddar ner musik, artisterna har en möjlighet att nå en större publik för oftast sprids musiken vidare mellan människor.

Om man bara skulle ändrat IPRED- lagen lite så skulle kanske inte debatten blivit så stor. Jag har ju inget emot lagen för jag kommer inte att drabbas. Man får inte hota eller utöva utpressning men lagen ger skivbolagen en möjlighet att göra detta. Är det inte bättre att stänga möjligheten att ladda ner gratis istället.

"Datorer gör det enklare att göra en massa saker, men de flesta saker de förenklar behövs inte göras alls"
- Andy Roony

Ja, datorerna har gjort en massa saker enklare och tillsammans med internet har det blivit ännu enklare men det där med fildelning behövs faktiskt inte.

RSS 2.0