Det amerikanska valet

John McCain står för: Att illegala invandrare blir legala om de betalar böter, vill ha dödsstraff, han tycker inte att man ska få göra abort, han tycker att staterna själva ska få bestäma över homosexuellas rättigheter, han vill inte att USA ska ta bort sina trupper från Irak, han vill sänka skatten för medelklassen, han vill jobba fram ett globalt överenskommelse för utsläpp, han tror att skattelättnader ska göra att fler kan ha sjukförsäkring,

Barack Obama står för: Att de amerikanska trupperna ska lämna Irak, stängsel vid Mexikanska gränsen, leglisering av illegala invandrare, minskning av koldioxidutsläpp, han vill att sjukförsäkring ska bli obligatoriskt att ha till barn, han vill att rika inte ska få skattelättnader, han vill ha fri abort och vapenkotroll, han vill att dödsstraff endast ska vara tillåtet i extrema fall och att varje stat sjäv ska få bestämma över homosexuellas rättigheter.

I och med att Bush är republikan och att finanskrisen har uppstått under hans mandatperiod tror jag att amerikanerna har tappat förtroendet för republikanerna. McCain är republikanernas kandidat och eftersom att amerikanerna har tappat förtroendet för Bush har de därmed tappat förtroendet för McCain, och detta gynnar Obama.

Om jag hade fått rösta skulle jag ha röstat på Obama. Han har bra åsikter och jag tror att det han vill uträtta kommer att gynna USA.

Kommentarer
Postat av: Mikael@humanus

En bra kommentar och analys varför många kommer rösta på Obama. Du kunde utveklat din egen åsikt något. Varför är Obamas åsikter bra?

2008-11-20 @ 10:45:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0